Reakce P. Kratochvíla na hodnocení M. Lapky

Autor: svitak | Kategorie: Novinky | Datum: 07-03-2016

 

Zdravím všechny příznivce sportovní chůze.

Chtěl bych jenom doplnit komentář Míly Lapky k událostem kolem Poděbrad.

Asi nejdříve o financování.

Poděbrady byly dva závody v jednom, do roku 2015, což málokdo ví.

Mistrovství ČR a MU financoval ČAS a mítink „Poděbrady Walking“ společně mezinárodním závodem mládeže a závodem veteránů financoval pořadatel SCHP (Sportovní chůze Praha). Většinou financování bylo v poměru 50:50 ČAS: SCHP.

Samozřejmě vstup J. Smoly a jeho SMOLA KONSTRUKCE přispěl zkvalitnění mítinku, jako celku.

Účast v OV zkušených pracovníků z HME.

Jejich zkušenost byla ze závodu na dráze, o závodech mimo dráhu a o chodeckých závodech v podstatě nevěděli vůbec nic. Atmosféra chodeckých závodů je jiná, než u závodů na stadionu.

Pan František Fojt je zkušený organizátor a proto jsme byli rádi, že mu můžeme předat naši půlroční práci na Poděbradech 2016. Ostatně na organizaci Poděbrad 2016 jsem s ním pracoval již od prosince 2015.

Chodecká komise.

Ať se na mě Míla Lapka nezlobí, ale chodecká komise nikdy se nezúčastnila na přípravě nebo organizaci Poděbrad. Pro organizaci Poděbrad byl před patnácti léty založen nezávislý sportovní klub SPORTOVNÍ CHŮZE PRAHA. A ten klub založili dvě osoby, M. Lapka a P. Kratochvíl.

Chodecká komise od poslední valné hromady nepracuje a neschází se. To jsou tři roky. Před tím to bylo stejné, žádná systematická práce. Předseda komise M. Lapka se objeví pouze na Poděbradech a někdy v Olomouci. Na jiném ligovém závodě jsem ho napotkal, bohužel.

Jeho zprávy o práci chodecké komise jsou pro chodeckou veřejnost zkreslené a matoucí.

Pro moji osobu práce na Poděbradech skončila. Společně se svým parťákem Z. S., budeme naše zkušenosti předávat dál a je jedno jestli v jiném závodě anebo zda nevytvoříme něco podobného Poděbradům.

Petr Kratochvíl

Praha 7. března 2016